ZÁRJAVÍTÁS VAGY ZÁRCSERE

Ajtók ablakok megfelelő szigeteléséhez fontos hogy a zárak kilincsek jól működjenek mert a régi 100 éves ablak zárak úgy vannak tervezve hogy a kilincs elfordításával tokhoz húzza a szárnyat.  A nem jól működő ablak záraknál becsukás után is nagyobb rés marad

 Bármilyen tipusú MODERN MŰANYAGBÓL vagy  RÉGI FÁBÓL készült ajtók ablakok nyíló vagy bukó nyíló zárcseréjét, zárjavítását asztalos szakértelemmel tudjuk kivitelezni. 

A régi zárak egyszerű mechanizmussal és alkatrészekkel, működnek:   A Kapcsolt gerébtokos  ablakokat erkélyajtókat 4 db tipus  zárakkal és réz kilincsekkel  szerelték  az 1800 és 1900 as években :

  •   TOLÓ RÚDAS ABLAKZÁR :  Alul és felül két rúd tolódik a tokon  található zárfogadóba vagy fém lyukba. plusz: a két ablakszárny közötti zár.
  • FORGÓ RÚDAS KAMPÓS ABLAK ZÁR:  Alul és felül egy íves kampó formájú zár fordul be  tokon található fém zárfogadóba  plusz:  a két ablak szárny közötti kis retesz zár
  • FÉL FORDÍTÓ ABLAKZÁR:  Kis méretű réz kilincs elfordításával zárnyelv csukódik a tokon rögzített zárfogadóba fém lemezbe.
  • KÚLCSOS ERKÉLY AJTÓZÁR:   Kulcsos és rugós nyelv működtetésű kilincses zár 
  • KÖZÉP FELNYÍLÓ ERKÉLY AJTÓ FIXÁLÓ ZÁR:  A két szárnyas erkély ajtó bal oldalát rögzítő fém retesz  


 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.